Week van de Medezeggenschap: cliëntenraadcoach Conny aan het woord

Van 4 tot en met 10 oktober is het de landelijke Week van de Medezeggenschap. Bij SDW hebben we verschillende vormen van medezeggenschap, voor cliënten en medewerkers. Voor medewerkers hebben we een Ondermeningsraad en een Professionele Adviesraad. 

Voor cliënten hebben we raden op diverse niveaus. Zo kennen we de cliëntenraden op locaties en in de teams. Ook kunnen cliënten meepraten over onderwerpen die de sector aangaan in de drie sectorraden (Wonen; Dagbesteding & Ondersteuning thuis; Kind, Jeugd & Gezin). Is het onderwerp nog groter en gaat het over heel SDW? Daar praat de Centrale Cliëntenraad (CCR) over. 

In de Week van de Medezeggenschap besteedt SDW extra aandacht aan medezeggenschap. Zo komen er nieuwe kaartjes voor de Klets-mee pot en kunnen cliënten zich aanmelden voor de thema-avond op 22 oktober.

Cliëntenraadcoach

Conny (links op de foto) is begeleider bij SDWerkt én cliëntenraadcoach, zowel bij de cliëntenraad van SDWerkt als bij de sectorraad Wonen. “Als coach van de cliëntenraad help je cliënten op weg om zelf serieus na te denken over onderwerpen en om zelf een oplossing te vinden. Maar vooral ook om niet alleen voor jezelf, maar juist voor een groep te denken.”

Meerwaarde

Conny vindt het een meerwaarde van haar werk om verschillende rollen te hebben. “Mijn rol als cliëntenraadcoach geeft mij veel voldoening. Als de deelnemers in een raad zelf oplossingen bedenken voor situaties of problemen, dan heb ik mijn doel bereikt! Het is voor jezelf goed om te bedenken hoe het voor cliënten is om hier te werken of te wonen, wat dit met hen doet en wat het effect is van de manier waarop wij begeleiden.”

Meedenken en meedoen

Conny moedigt cliënten aan om deel te nemen aan een cliëntenraad. “Je mag je stem laten horen, je mag meedenken en meedoen. En vooral zijn wie je bent!” Krista (rechts) zit sinds mei bij de cliëntenraad van SDWerkt. Krista werkt al lang bij SDW en de afgelopen jaren is ze een vast gezicht bij het serviceteam op kantoor Bovendonk, onderdeel van SDWerkt. Krista wil graag leren beter voor zichzelf op te komen en dat kan ze heel goed bij de cliëntenraad. “Als je de kans hebt, ga dan bij de cliëntenraad!”

 

Wil je meer weten over medezeggenschap voor cliënten bij SDW? Lees het op www.sdw.nl/meepraten

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met een van onze medewerkers

Plan een afspraak met een van onze medewerkers, of stel gewoon eerst wat vragen.